Hasselbackspumpa
1 tim
Huvudrätt
Middag
•

Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Ingredienser
Butternutpumpa
|
1 |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
|
50 g |
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
Ströbröd
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymald svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Svenskt Smör från Arla®
|
100 g |
---|---|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
Apetina® Vitost 20%
|
150 g |
Färsk timjan
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port exkl bröd
Energi:
460 kcal
Näringsvärden per port exkl bröd | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Fett: | 13 g |
Kolhydrater: | 93 g |

