Hasselbackspumpa
1 tim
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
•
Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Ingredienser
|
Butternutpumpa
|
1 |
|---|---|
| 50 g | |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Ströbröd
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymald svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
| 100 g | |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
| 150 g | |
|
Färsk timjan
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
543 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9 g |
| Protein: | 9 % | 12 g |
| Fett: | 80,3 % | 49,3 g |
| Kolhydrater: | 10,7 % | 14,3 g |