Hasselbackspotatis med löjrom

Hasselbackspotatis med löjrom

1 tim Förrätt
Hasselbackspotatis är en riktig läckerhet. Toppade med löjrom, smetana och lök är det en riktig delikatess som passar utmärkt att bjuda på till drinken på nyårsafton.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Hasselbackspotatis:
  • Lägg potatisarna mellan skaften på två träslevar. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla potatisarna.Strö över salt och ströbröd.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min, eller tills hasselbackspotatisen är mjuk i mitten med gyllenbruna skivor. Låt svalna helt.
  • Toppa hasselbackspotatisarna med löjrom. smetana och lök. Garnera med dillvippor.
Klart!

Ingredienser

Hasselbackspotatis:
Delikatesspotatisar
8
30 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
1 msk
Topping:
Löjrom
40 g
½ dl
Finhackad rödlök
1 msk
Färsk dill