Hasselbackspotatis med löjrom

Hasselbackspotatis med löjrom

1 tim
Förrätt
Hasselbackspotatis är en riktig läckerhet. Toppade med löjrom, smetana och lök är det en riktig delikatess som passar utmärkt att bjuda på till drinken på nyårsafton.
https://www.arla.se/recept/hasselbackspotatis-med-lojrom/

Gör så här

Hasselbackspotatis:
  • Lägg potatisarna mellan skaften på två träslevar. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla potatisarna.Strö över salt och ströbröd.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min, eller tills hasselbackspotatisen är mjuk i mitten med gyllenbruna skivor. Låt svalna helt.
  • Toppa hasselbackspotatisarna med löjrom. smetana och lök. Garnera med dillvippor.
Klart!

Ingredienser

Hasselbackspotatis:
Delikatesspotatisar
8
30 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
1 msk
Topping:
Löjrom
40 g
½ dl
Finhackad rödlök
1 msk
Färsk dill