Harissa- och morotsdipp
30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
&format=webp)
Harissa är en nordafrikansk krydda som passar utmärkt tillsammans med de söta morötterna. Servera gärna denna dipp med grönsaker som ett enklare snacks.
Ingredienser
Morot
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
150 g | |
Harissa
|
1 tsk |
Citronsaft
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Förslag till servering:
Kålrabbi
|
1 |
---|---|
Röd paprika
|
1 |
Blomkål
|
100 g |
Gurka
|
½ |
Libabröd eller pitabröd
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
258 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,4 g |
Protein: | 11,8 % | 7,5 g |
Fett: | 34,9 % | 10,2 g |
Kolhydrater: | 53,3 % | 33,9 g |

