Harissa- och morotsdipp
30 min
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Harissa är en nordafrikansk krydda som passar utmärkt tillsammans med de söta morötterna. Servera gärna denna dipp med grönsaker som ett enklare snacks.
Ingredienser
Morot
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
150 g | |
Harissa
|
1 tsk |
Citronsaft
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Förslag till servering:
Kålrabbi
|
1 |
---|---|
Röd paprika
|
1 |
Blomkål
|
100 g |
Gurka
|
½ |
Libabröd eller pitabröd
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
264 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 9 g |

