Harissa
30 min
Tillbehör
•
Harissa är en stark tunisisk chilipasta. Den passar bra att använda till lamm, kyckling och grönsaksrätter. Blanda den gärna med lite crème fraiche, smetana eller gräddfil till en mildare dippsås.
Ingredienser
|
Röd paprika
|
1 |
|---|---|
|
Ancho chili
|
2 |
|
Chipotlepasta
|
1 msk |
|
Vitlöksklyfta, skalad
|
1 |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Kumminfrön
|
1 tsk |
|
Korianderfrön
|
1 tsk |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Förvara harissan i en glasburk och täck ytan med olivolja. Håller ca 5 dagar.
Näringsvärden, per dl
Energi:
222 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 4,8 % | 2,6 g |
| Fett: | 58,1 % | 14,6 g |
| Kolhydrater: | 37,1 % | 20,3 g |