Haricots verts i tomatsås

30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Haricots verts i tomatsås

Tomat, kanel, chili och vitost är underbart gott tillsammans med haricots verts.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Färsk haricots verts
250 g
Krossade tomater
400 g
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kanelstång
1
Harissa
2 krm
Salt
2 krm
100 g

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör-&rapsolja i en panna.
  • Tillsätt haricots verts, tomater, buljongtärning, kanel, harissa och salt. Koka under lock ca 15 min.
  • Häll upp i en skål. Låt kallna. Smula över osten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

106 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 26,7 % 7 g
Fett: 45,8 % 5,5 g
Kolhydrater: 27,5 % 7,2 g
https://www.arla.se/recept/haricots-verts-i-tomatsas/