Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

Gravad lax som halstras och serveras med färgrika grönsaker och smaskig sås. Den perfekta middagen att bjuda nära och kära på.

Ingredienser

Gravad lax i bit
500 g
Färskpotatis
700 g
Morötter
2
Röd paprika
1
Zucchini
1
Salladslökar
4

Sås:

Arla Köket® Lätt crème fraiche
2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skala och strimla morötterna. Kärna ur paprikan. Skär paprika, zucchini och lök i bitar.
  • Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och häll genast av i ett durkslag.
  • Skär laxen i 4 bitar.
  • Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida.
  • Servera med såsen, grönsakerna och kokt potatis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

335 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 29 g
Fett: 18 g
Kolhydrater: 14 g
https://www.arla.se/recept/halstrad-gravad-lax-med-lattkokta-gronsaker/