Halloumigryta

Halloumigryta

30 min Huvudrätt
Halloumigryta är en läcker vardagsrätt som kombinerar den goda smaken av halloumiost och broccoli med färsk ingefära, gurkmeja och färsk koriander. Denna halloumigryta är både krämig och kryddstark!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumigryta/

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär osten i 2x2 cm stora bitar. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek osten tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skär broccolin i buketter. Skiva stammen.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja ca 5 min. Tillsätt ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning.
  • Tillsätt broccoli, tomater och vatten. Sjud ca 8 min.
  • Rör ner crème fraiche och halloumi. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  • Toppa halloumigryta med rostad manel och koriander. Servera med kokt ris.
Klart!
Energi:

806 kcal

Fiber: 10 g
Protein: 29 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Halloumi
225 g
1 msk
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Broccoli
250 g
Riven färsk ingefära
2 msk
Malen spiskummin
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Konserverade körsbärstomater
400 g
Vatten
1 dl
2 dl
Salt
ca 1 tsk
Till servering:
Ris
3½ dl
Mandelspån, rostad
100 g
Färsk koriander
1 kruka