Halloumicarbonara
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En riktigt krämig halloumicarbonara som får sin goda och krispiga sälta från stekt halloumi istället för bacon. Denna carbonara är gjord på både grädde, äggulor, parmesan och halloumi. En festlig pasta som mättar väldigt bra!
Ingredienser
|
Halloumi
|
200 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Finriven parmesanost
|
2 dl |
| 2½ dl | |
|
Äggulor
|
4 |
|
Vatten från pastakoket
|
1 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
864 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 15,9 % | 33,8 g |
| Fett: | 52,1 % | 50,9 g |
| Kolhydrater: | 32 % | 68,1 g |