Hallonsylt

30 min
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
Frysbar
Hallonsylt

Det är underbart med hemgjord hallonsylt. Gott till pannkaka, fyllning i kakor och i desserter. Varm hallonsylt med vaniljglass är sagolikt gott!

Ingredienser

Hallon
1 kg
Vatten
½ dl
Strösocker
7 dl
Natriumbensoat
1 krm

Gör så här

  • Rensa bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt vattnet.
  • Koka upp långsamt på svag värme under lock och fortsätt koka på svag värme i 5 min. Tillsätt socker, rör om och koka upp.
  • Låt sylten koka på svag värme utan lock i 10 min. Tag bort eventuellt skum med en sked.
  • Rör ut natriumbensoat med en liten mängd sylt och blanda sedan ner det i resten av sylten.
  • Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locket.
  • Förvara svalt.
Markera receptet som tillagat

Sylt som kokas utan tillsats av extra pektin får oftast en lite lösare konsistens än köpt sylt. Önskas en mer geléaktig sylt finns specialprodukter i form av pektin och speciellt syltsocker att köpa. Följ då receptet på förpackningen.

Näringsvärden, per kg

Energi:

1879 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per kg
Fiber: - 24,7 g
Protein: 1,7 % 8 g
Fett: 1,9 % 4 g
Kolhydrater: 96,4 % 445,7 g
https://www.arla.se/recept/hallonsylt/