Blåbärssylt

Blåbärssylt

15 min
Lämplig för frysning
Snabbt recept på en underbart god blåbärssylt. Att koka sin egen sylt är enkelt och resultatet blir riktigt bra. Lägg en klick sylt på färskostmackan, i gröten eller på pannkakorna. Klassisk blåbärssylt passar till de flesta tillfällen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blabarssylt/

Gör så här

  • Rensa och skölj färska bär. Varva blåbär, strösocker, syltsocker och vaniljpulver i en kastrull. Hetta långsamt upp under omrörning. Låt koka på medelvärme ca 15 min. Skumma väl.
  • Häll upp blåbärssylten i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och låt svalna på bänken. Förvara sylten i kylen.
Klart!

Sylten är till en början ganska lös, men låt den stå i kylen över natten så tjocknar den.

Energi:

1539 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 360 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Blåbär, färska eller frysta
500 g
Strösocker
1½ dl
Syltsocker
2 dl
Vaniljpulver
1 tsk
Citronsaft
1 msk
Vatten
½ dl