Citronsorbet

Citronsorbet

60+ min Efterrätt
Detta är en riktigt syrlig och frisk citronsorbet. Perfekt som avslutning på en maffig måltitid. Denna citronsorbet blir allra bäst om den körs i glassmsakin. Toppa med finrivet citronskal och citronmeliss!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronsorbet/

Gör så här

  • Koka upp vatten och socker och låt koka tills sockret har löst sig.
  • Låt sockerlagret svalna helt. Ställ in den i frysen en sund när den är helt kall.
  • Finriv skalet av citronerna. Lägg i en skål och täck över, Ställ åt sidan till servering.
  • Pressa saften ur citronerna och blanda ner i sockerlagret.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa till en fast maräng.
  • Vispa ner citronsockerlagen, lite i taget, i marängen.
  • Kör citronsorbeten i en glassmaskin till önskad konsistens.
  • Toppa din citronsorbet med finrivet citronskal och citronmeliss.
Klart!
Energi:

150 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Vatten
3 dl
Strösocker
1½ dl
Citroner
5
Äggvitor
3
Strösocker
3 msk
Garnering:
Citronmeliss
Citronskal