Hallonsorbet
3 tim
•
Arbetstid: 15 min
Dessert
•
En underbart krämig hallonsorbet är svårslaget en riktigt varm sommardag! Den är lätt allt göra, men för allra bästa resultat behöver du ha en glassmaskin. Toppa gärna den alldeles nykörda hallonsorben med färska bär och njut!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Frysta hallon
|
500 g |
|---|---|
|
Lönnsirap
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Färskpressad citronsaft
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
314 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 1,6 % | 1,2 g |
| Fett: | 1,7 % | 0,6 g |
| Kolhydrater: | 96,7 % | 74,8 g |