Hallonscones med choklad

Hallonscones med choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Fantastiska scones med klassisk smakkombination av hallon och choklad i degen. Hallonscones är ljuvliga att bjuda till lyxig frukost eller brunch.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 50 g mörk choklad, 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla® mild yoghurt naturell
  • 1½ dl frysta hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hacka chokladen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i smör-&rapsolja och det mesta av yoghurten. Vänd ner choklad och hallon. Forma två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje rundel. Pensla med resterande yoghurt och strö över lite dinkelflingor.Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Tips:

Servera gärna med vispad crème fraiche. Vispa 2 dl Arla Köket® crème fraiche och 1 msk florsocker med elvisp till fast konsistens.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem