Hallonmoussetårta på chokladbotten

4 tim Dessert
Frysbar
Hallonmoussetårta på chokladbotten

En vacker och lättgjord hallonmoussetårta slår aldrig fel. Till detta recept behövs ingen ugn. Botten är enkel att göra och likaså moussen. Det enda som krävs är lite framförhållning då tårtan behöver stelna i frysen. Garnera hallonmoussetårta på chokladbotten med färska hallon och lite riven choklad.

Nytt

Ingredienser

Chokladbotten:

100 g
Digestivekex
15
Kakao
3 msk
Flingsalt
1 krm

Hallonmousse:

Gelatinblad
3
Frysta hallon
250 g
Strösocker
1½ dl
3 dl
2 dl

Topping:

Färska hallon
1 dl
Mörk choklad
50 g
Oxalis

Gör så här

Chokladbotten:

  • Täck en springform med plastfolie, ca 24 cm i diameter.
  • Mixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Rör ner kakao och flingsalt.
  • Tryck ut blandningen i botten på formen. Ställ kallt i kylen.

Hallonmousse:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp hallon med socker tills de blir mjuka. Mosa hallonen med en gaffel.
  • Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält försiktigt i kastrullen med hallon. Häll över i en bunke och låt svalna.
  • Lättvispa grädden.
  • Vänd försiktigt i den turkiska yoghurten i hallonpurén med en slickepott. Vänd i grädden och rör om till en slät och luftig mousse.
  • Häll moussen i springformen med chokladbotten och låt stelna i frysen, gärna över natten.
  • Plocka ut hallonmoussetårtan från springformen när den är fryst. Tina tårtan minst 2 timmar före servering.
  • Toppa med färska hallon, riven choklad och oxalis.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/hallonmoussetarta-pa-chokladbotten/