Hallonkola
Nytt

Hallonkola

45 min
En underbart seg och söt kola med mycket smak av hallon. Denna kola kokar du lätt ihop med smör, vispgrädde, socker, sirap och hallon. Skär hallonkolan i generösa bitar och njut av den när som helst under året när sötsuget sätter in.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonkola/

Gör så här

  • Koka upp hallon och socker i en kastrull. Sila hallonen genom en finmaskig sil.
  • Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt hallon, grädde, ljus sirap och glykossirap.
  • Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig. Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov.
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Häll ner smeten och låt svalna, gärna i kylen. Skär eller klipp hallonkolan i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.
Klart!

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.

Energi:

188 kcal

Fiber: 0,5 g
Protein: 0,5 g
Kolhydrater: 23,7 g
Fett: 10,2 g

Ingredienser

Frysta hallon
250 g
Strösocker
3 dl
100 g
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
Glykossirap
1 msk