Hallonkakor

35 min Efterrätt
Frysbar
Hallonkakor

Sega och saftiga hallonkakor som är oemotståndligt goda. Det går lika bra att baka dem med färska som med frysta hallon. Serverade med en klick lättvispad grädde är dessa hallonkakor en underbar efterrätt.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

100 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Mandelmjöl
1½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Hallon, frysta eller färska
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Smält smöret och låt svalna lite.
  • Smörj och bröa en liten långpanna eller ugnsform, ca 25x30 cm.
  • Rör ihop ägg och socker, vispa inte. Rör ner det smälta smöret.
  • Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  • Bred ut smeten i formen och strö på hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
  • Låt kakan svalna. Skär i rutor och servera med lättvispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

236 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/hallonkakor/