Hallongrottor med maräng

Hallongrottor med maräng

Betyg

(47 st)

Hallongrottor är ett kärt barndomsminne för många. Här har de piffats upp ytterligare med lite maräng.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Fyllning:

  • 1½ dl hallonsylt

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar. Gör en fördjupning i varje boll. Klicka i hallonsylt. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Ta ut hallongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka. Grädda i ytterligare ca 10 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem