Hallongrottor med maräng

45 min Afternoon tea Efterrätt Fika
Frysbar
Hallongrottor med maräng

Hallongrottor är ett kärt barndomsminne för många. Här har de piffats upp ytterligare med lite maräng.

Ingredienser

200 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Marsánpulver
1 dl
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

Hallonsylt
1½ dl

Maräng:

Äggvitor
2
Strösocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
  • Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar.
  • Gör en fördjupning i varje boll. Klicka i hallonsylt.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 min.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng.
  • Ta ut hallongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka.
  • Grädda i ytterligare ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/hallongrottor-med-marang/