Hallongrottor med maräng

45 min
Arbetstid: 45 min
Afternoon tea Fika
Frysbar
Hallongrottor med maräng

Hallongrottor är ett kärt barndomsminne för många. Här har de piffats upp ytterligare med lite maräng.

Ingredienser

200 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Marsánpulver
1 dl
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

Hallonsylt
1½ dl

Maräng:

Äggvitor
2
Strösocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
  • Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar.
  • Gör en fördjupning i varje boll. Klicka i hallonsylt.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 min.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng.
  • Ta ut hallongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka.
  • Grädda i ytterligare ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

157 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,1 % 1,2 g
Fett: 39,9 % 7,1 g
Kolhydrater: 57 % 22,1 g
https://www.arla.se/recept/hallongrottor-med-marang/