Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

Betyg

(242 st)

Skäm bort dina kära med en vacker kombination av syrliga bär och söt, len kräm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g frysta hallon
  • ½ dl strösocker

Vaniljkräm:

  • 2 passionsfrukter

Gör så här:

Gör så här:

Blanda hallon och socker. Värm i en kastrull på svag värme eller i mikro ca 2 min tills hallonen har tinat och sockret smält. Häll upp i 4 glas och ställ i frys eller kyl ca ½ tim. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 min. Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svalna något. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl ca ½ tim. Toppa med passionsfrukten vid servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem