Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

1 tim 30 min
Halloncocktail med vaniljkräm och passionsfrukt

Skäm bort dina kära med en vacker kombination av syrliga bär och söt, len kräm.

Ingredienser

Frysta hallon
250 g
Strösocker
½ dl

Vaniljkräm:

Vaniljstång
1
Citron
rivet skal av ½
2 dl
Äggulor
4
Majsstärkelse
1 msk
Strösocker
½ dl
20 g
Passionsfrukter
2

Gör så här

  • Blanda hallon och socker. Värm i en kastrull på svag värme eller i mikro ca 2 min tills hallonen har tinat och sockret smält.
  • Häll upp i 4 glas och låt stå i frys eller kyl ca ½ tim.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med vaniljstång, frön och citronskal. Låt dra ca 10 min.
  • Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker.
  • Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Rör ner smöret. Låt vaniljkrämen svalna något.
  • Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Fördela krämen på hallonen och låt stå i kyl ca ½ tim.
  • Toppa med passionsfrukten vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

248 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,6 g
Protein: 8,7 % 5,3 g
Fett: 37,4 % 10,5 g
Kolhydrater: 53,9 % 33 g
https://www.arla.se/recept/halloncocktail-med-vaniljkram-och-passionsfrukt/