Hallonchiakräm med gräddmjölk och rostade hasselnötter

15 min Efterrätt
Hallonchiakräm med gräddmjölk och rostade hasselnötter

Chiafrön är perfekt att göra kräm på tack vare frönas naturliga gelé-egenskaper. Är du nötallergiker kan du byta ut hasselnötterna mot rostade mandlar eller pumpafrön istället.

Ingredienser

Hallon
5 dl
Chiafrön
1½ dl
Vatten
4 dl
Flytande honung
½ dl

Tillbehör:

Hasselnötter
4 msk
3 dl
Ev färska bär t ex hallon och blåbär

Gör så här

  • Mixa hallonen tillsammans med chiafrön, vatten och honung. Häll upp i en skål och låt stå i kyl minst 5 tim.
  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Hacka dem grovt.
  • Servera krämen med mjölk, hasselnötter och ev färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl de färska bären

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/hallonchiakram-med-graddmjolk-och-rostade-hasselnotter/