Gul curry med nudlar och lax
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
En malaysisk inspirerad gul curry med fin syrlighet och smak av stjärnanis och citrongräs. Gör gärna soppan dagen innan så smakar den ännu godare. Nudlarna och grönsakerna lägger du i precis innan ni ska äta.
Ingredienser
|
Lax, skuren i tärningar
|
400 g |
|---|---|
|
Risnudlar, gärna breda
|
180 g |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
| 2 msk | |
|
Citrongräs
|
3 |
|
Curry
|
2 tsk |
|
Stjärnanis
|
3 |
|
Kanelstänger
|
2 |
|
Kycklingfond
|
3 msk |
|
Fisksås
|
2 msk |
| 3 dl | |
|
Färsk ingefära
|
60 g |
Till servering:
|
Böngroddar
|
50 g |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
|
|
Srirachasås
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tänk på att använda all saft när du rivit ingefäran – det är där smaken sitter.
Näringsvärden, per port
Energi:
681 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 15,3 % | 25,7 g |
| Fett: | 56,4 % | 43,4 g |
| Kolhydrater: | 28,3 % | 47,5 g |