Klassisk gubbröra

Klassisk gubbröra

Buffé Förrätt
Denna klassisk gubbröra är gjord på ansjovis, kokt ägg, potatis, dill, gräslök och crème fraiche. Gubbröra kan vara den absolut bästa vickningen man kan bjuda på. Salt, krämig och smakrik ska den vara. Servera den gärna på knäcke- eller grovt bröd. Man kan även göra gubbröra på matjesill. Ta det du gillar allra bäst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen. Låt potatis och ägg svalna.
  • Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör på svag värme, låt löken svalna.
  • Låt sillen rinna av men spara spadet. Skär fisken i små tärningar.
  • Skala och tärna potatis och ägg.
  • Rör ihop crème fraiche med sillspad och örter. Vänd ner potatis, ägg, lök och sill. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Servera gubbröran på knäckebröd eller danskt rågbröd. Garnera gärna med dill.
Klart!
Hållbarhet för gubbröra

Gubbröra går utmärkt att förbereda någon dag innan – den blir bara godare när den fått gotta till sig lite i kylen. Den håller i kylen i cirka fyra dagar.

Energi:

280 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Normalstora potatisar
3
Ägg
4
Gul lök
1
1 msk
Ansjovisfilé à 125 g eller 1 burk matjesill à 200 g
1 burk
1 dl
Sillspad
1 msk
Färsk dill, hackad
½ kruka
Färsk gräslök, finskuren
½ kruka
Salt och svartpeppar
Knäckebröd eller danskt rågbröd
6 skivor