Gubbröra på rågbröd

15 min
Arbetstid: 15 min
Förrätt Tillbehör
Gubbröra på rågbröd

Klassisk gubbröra, alltid lika god och uppskattad! Bjud gubbröra på ett gott bröd som förrätt, tilltugg eller till vickning.

Ingredienser

Gul lök
1
1 msk
Hårdkokta ägg
4
Ansjovisfilé
55 g
Hackad färsk gräslök
2 msk
Hackad färsk dill
2 msk
Kaviar
1 msk
Svartpeppar
Grovt rågbröd
4 skivor

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör och låt den kallna. Skala och hacka äggen.
  • Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna.
  • Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar. Servera på grovt rågbröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

260 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,3 g
Protein: 18,1 % 11,6 g
Fett: 39,5 % 11,6 g
Kolhydrater: 42,4 % 27,1 g
https://www.arla.se/recept/gubbrora-pa-ragbrod/