Gubbröra med lax

20 min Förrätt Lunch
Gubbröra med lax

I den här gubbröran har ansjovisen fått ge plats åt gravad lax som tillsammans med smetana ger en mild och krämig röra.

Ingredienser

Ägg
4
Schalottenlökar
2
Gravad lax
200 g
Hackad färsk gräslök
3 msk
2 msk
Färsk dill
1 kruka
1 tsk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skala och hacka löken, fräs löken i smör-& rapsolja och låt kallna.
  • Skär laxen i små bitar. Skala och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser.
  • Servera gärna på hårt bröd eller grovt rågbröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

135 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 33,1 % 11 g
Fett: 59,7 % 9,1 g
Kolhydrater: 7,2 % 2,4 g
https://www.arla.se/recept/gubbrora-med-lax/