Gubbröra med ansjovis
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Det här är en riktig smakrik gubbröra med ansjovis och crème fraiche. En klassiker till högtider och perfekt på buffén eller som förrätt. Med ett så här enkelt recept på en snabblagad gubbröra med salt ansjovis har du snart en svensk klassiker på tallriken! Servera gärna på hårt bröd eller grovt rågbröd.
Ingredienser
|
Gul lök
|
½ |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Ansjovisfilé à 125 g
|
2 burkar |
|
Hårdkokta ägg
|
4 |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
| ½ dl | |
|
Majonnäs
|
2 msk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
193 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 17,9 % | 8,5 g |
| Fett: | 72 % | 15,7 g |
| Kolhydrater: | 10,1 % | 4,8 g |