Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Buffé Förrätt
En extra krämig och smakrik gubbröra tack vare gräddfilen och matjessillen. Gubbröra är en en klassiker till såväl jul som påsk och midsommar, men uppskattad året runt. Att göra gubbröra går enkelt och snabbt, så på ett kick kan du njuta av den på ett gott rågbröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör och låt den kallna. Hacka matjessillen.Skala och hacka äggen.
  • Rör ihop ingredienserna och smaka ev av med svartpeppar.
  • Servera gubbröran på hårt bröd eller grovt rågbröd.
Klart!
Hållbarhet för gubbröra

Gubbröra går utmärkt att förbereda någon dag innan – den blir bara godare när den fått gotta till sig lite i kylen. Den håller i kylen i cirka fyra dagar.

Energi:

200 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Gul lök
1
1 msk
5-minuterssill, ca 200 g
1 burk
Hårdkokta ägg
4
Hackad färsk gräslök
½ dl
Färsk dill
½ dl
½ dl
Svartpeppar
1 krm
Sillspad
1 msk