Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter
Nytt

Gröt på korngryn med tahiniyoghurt, pistagenötter och färska örter

40 min
Lunch
Detta är en härligt salt gröt gjord på korngryn med smaker lånade från Mellanösterns kök. Den varma gröten toppas med tahiniyoghurt, krispiga pistagenötter, saftiga granatäppelkärnor, aromatisk mynta och smulad vitost.
https://www.arla.se/recept/grot-pa-korngryn-med-tahiniyoghurt-pistagenotter-och-farska-orter/

Gör så här

  • Koka upp vatten och smulad buljong.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp smör i en vid kastrull. Fräs all lök på medelvärme tills den mjuknar.
  • Tillsätt kanel och korn. Häll på 1 dl buljong och låt koka in. Häll på resterande buljong och sjud ca 20 min. Finriv osten och vänd ner den i den varma gröten.
  • Tahiniyoghurt: Vispa ihop yoghurt med tahini. Smaka av med salt.
  • Fördela gröten i skålar. Ringla tahiniyoghurt över gröten. Toppa med chili flakes, smulad vitost, granatäpple, nötter, citron och örter. Servera direkt.
Klart!
Energi:

581 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 8,7 g
Protein: 23,4 g
Kolhydrater: 29,3 g
Fett: 41,5 g

Ingredienser

Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
25 g
Kanelstång
1
Korngryn
2 dl
100 g
Tahiniyoghurt:
2 dl
Ljus tahini
3 msk
Salt
Topping:
Chili flakes
150 g
Granatäppelkärnor
1 dl
Pistagenötter, sesamfrö eller solrosfrö
1 dl
Citron, finrivet skal
1
Färsk mynta, dill eller koriander
2 kvistar