Grönsakskaka

Grönsakskaka

60+ min Buffé Huvudrätt
Vad är en paj utan skal? En kaka, såklart! Här med fänkål, kockarnas favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronsakskaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala löken och moroten. Skiva löken och fänkålen. Skär moroten i strimlor.
  • Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta. Rör i grädde, tomatpuré, timjan, salt och peppar.
  • Låt koka ihop ca 15 min och sedan svalna något.
  • Vispa ihop äggen. Tillsätt osten och rör ner det i grönsakerna.
  • Häll över i en smord och ugnssäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Lägg folie under formen ifall den är otät. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
  • Servera kakan ljummen, gärna med bröd, sallad och oliver.
Klart!

Ingredienser

Gula lökar
3
Morötter
2
Fänkål
600 g
Svenskt Smör från Arla®
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
5
2 dl