Grönsakskaka

1 tim 20 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Grönsakskaka

Denna grönsakskaka består av fint skuren fänkål, morot och lök. Grönsakskakan smaksätts med tomatpuré, timjan, grädde och prästost. Grönsakskakan passar fint att servera på buffé, då gärna tillsammans med kyckling, matig sallad och grovt bröd.

Ingredienser

Gula lökar
3
Morötter
2
Fänkål
2
1 msk
Tomatpuré
2 msk
3 dl
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Ägg
4
150 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skiva lök. Skala och skär morot i strimlor. Skiva fänkål.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekgryta. Fräs grönsakerna några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré, grädde, timjan, salt och nymalen svartpeppar. Låt koka ihop ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna något.
  • Vispa ihop ägg och ost. Blanda med grönsakerna.
  • Häll över i en smord och ugnssäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Lägg folie under formen ifall den är otät. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  • Servera grönsakskakan ljummen, gärna med kyckling, sallad och fullkornsbröd.
Klart!
https://www.arla.se/recept/gronsakskaka/