Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Grönsakskaka
Grönsakskaka
60+ min
Buffé
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Vad är en paj utan skal? En kaka, såklart! Här med fänkål, kockarnas favorit.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3701)
45 min
Smulpaj
(2005)
60+ min
Tacopaj
(4105)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(662)
35 min
Pajdeg till matpajer
(208)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skala löken och moroten. Skiva löken och fänkålen. Skär moroten i strimlor.
Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta. Rör i grädde, tomatpuré, timjan, salt och peppar.
Låt koka ihop ca 15 min och sedan svalna något.
Vispa ihop äggen. Tillsätt osten och rör ner det i grönsakerna.
Häll över i en smord och ugnssäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Lägg folie under formen ifall den är otät. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Servera kakan ljummen, gärna med bröd, sallad och oliver.
Klart!
Ingredienser
Gula lökar
3
Morötter
2
Fänkål
600 g
Svenskt Smör från Arla®
Arla Köket® Vispgrädde
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
5
Riven lagrad ost, t ex Arla Ko Präst® ost 31%
2 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3701)
45 min
Smulpaj
(2005)
60+ min
Tacopaj
(4105)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(662)
35 min
Pajdeg till matpajer
(208)
35 min
Havresmulpaj
(790)
Budget
60+ min
Kycklingpaj
(2002)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(14)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2086)
60+ min
Äppelpaj
(190)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum