Grönsaksgratäng med rosmarin

50 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Grönsaksgratäng med rosmarin

Vitlöksälskaren blandar ner några skivade vitlöksklyftor i grönsaksgratängen före gräddning.

Ingredienser

Zucchini
2
Paprikor, gärna olika färger
2
Hackad färsk rosmarin
2 msk
1 msk
Flingsalt
2 tsk
2½ dl
Ägg
3
1½ dl

Till servering:

Skivad rökt skinka
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär zucchinin i skivor. Kärna ur och skiva paprikorna.
  • Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Sänk ugnsvärmen till 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ihop mjölk, ägg och ost. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Servera med rökt skinka och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/gronsaksgratang-med-rosmarin/