Grönpepparkyckling

50 min Middag Huvudrätt
Grönpepparkyckling

Grönpepparkyckling är en smakrik vardagsfavorit med krämig sås, mild hetta och djupa umamitoner från soja och kalvfond. Tillsammans med champinjoner, fräsch citronsallad och råris blir det en komplett och balanserad måltid.

Nytt

Ingredienser

Kycklingbröst
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Champinjoner
250 g
Grönpeppar i lag
1 msk
3 dl
Kalvfond
2 msk
Japansk soja
1 msk
Dijonsenap
1 tsk

Till servering:

Råris
3½ dl
Zucchini
1
Babyspenat
100 g
Citron, finrivet skal och saft
1
Dijonsenap

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Salta och peppra kycklingen. Bryn den runt om i en stekpanna med smör- & rapsolja. Lyft upp och lägg på ett fat.
  • Klyfta champinjonerna och hacka grönpepparen grovt. Fräs svampen i samma stekpanna i 3–4 min.
  • Tillsätt grädde, grönpeppar, kalvfond, soja och senap. Koka upp och låt sjuda någon minut. Lägg ner kycklingen i såsen och låt sjuda tills den är genomstekt (innertemperatur 70°).
  • Hyvla zucchinin i långa remsor med en potatisskalare. Skölj spenaten och blanda med zucchini, citronskal och citronsaft i en skål.
  • Servera grönpepparkycklingen med den fräscha citronsalladen, nykokt råris och lite dijonsenap om så önskas.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

777 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 8,5 g
Protein: 46,8 g
Kolhydrater: 60,8 g
Fett: 38,4 g
https://www.arla.se/recept/gronpepparkyckling/