Grönkålspizza med färskost och blåbär

Grönkålspizza med färskost och blåbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

45 min

Blåbär på pizza? Jajamen, supergott till krämig ost och knapriga valnötter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 15 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2½ dl bovetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 tsk salt

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och olja och rör om. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Rör till en jämn smet, den blir ganska lös. Låt vila ca 45 min. Sätt ugnen på 225°.

Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna på mandolin. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen på pappret med lätt mjölade händer. Bred på färskosten och strö över osten. Lägg på grönkål, rödlök och valnötter. Ringla över rapsoljan. Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 min. Strö över blåbären.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem