Grönkålspaj med ädelost
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 35 min
Buffé
Matlåda
Frysbar
•
En grönkålspaj med ädelost som passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.
Ingredienser
Pajdeg:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Färsk grönkål, strimlad
|
250 g |
|---|---|
|
Mandelspån
|
½ dl |
| 2 dl | |
| 140 g | |
|
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
342 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 14,4 % | 12,1 g |
| Fett: | 64,2 % | 24,8 g |
| Kolhydrater: | 21,4 % | 18 g |