Grönkålspaj
10 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.
Ingredienser
Pajdeg:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Grönkål
|
500 g |
|---|---|
|
Mandelspån
|
½ dl |
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
304 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 13,6 % | 10,2 g |
| Fett: | 59,7 % | 20,5 g |
| Kolhydrater: | 26,7 % | 20 g |