Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

45 min

Linser är snabblagade och goda proteiner som här får fin färg och smak av gurkmeja. Servera med matiga, gröna biffar och citrus-pigg yoghurt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Linsgryta:

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk malen gurkmeja

Apelsinyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Dela purjolöken på längden och skölj den. Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Strö över saltet och knåda purjolöken så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt vila ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Låt vila.

Skala morot, lök och vitlök. Skär moroten i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt koka ca 15 min. Stek under tiden biffarna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Riv skalet och pressa ur lite saft från apelsinen. Blanda det med matyoghurt och honung. Servera biffarna med linsgrytan och apelsinyoghurten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem