Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Betyg

(31 st)

45 min

Linser är snabblagade och goda proteiner som här får fin färg och smak av gurkmeja. Servera med matiga, gröna biffar och citrus-pigg yoghurt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Linsgryta:

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk malen gurkmeja

Apelsinyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Dela purjolöken på längden och skölj den. Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Strö över saltet och knåda purjolöken så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt vila ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Låt vila.

Skala morot, lök och vitlök. Skär moroten i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt koka ca 15 min. Stek under tiden biffarna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Riv skalet och pressa ur lite saft från apelsinen. Blanda det med matyoghurt och honung. Servera biffarna med linsgrytan och apelsinyoghurten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem