Grön Janssons frestelse
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Janssons frestelse på nytt sätt, där en del av potatisen är utbytt mot rotsaker och purjolök ersätter den gula löken. Jättegott!
Ingredienser
|
Potatisar
|
4 |
|---|---|
|
Kålrötter
|
300 g |
|
Morötter
|
2 |
|
Purjolök
|
1 |
|
Ansjovisfilé
|
100 g |
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Ströbröd
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rätten kan göras helt klar för att sedan värmas till serveringen. Rätten kan räcka till 8 mindre portioner.
Näringsvärden, per port
Energi:
246 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 10,1 % | 6,1 g |
| Fett: | 60,3 % | 16,8 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 17,9 g |