För en ännu slätare hummus - Lägg de konserverade avrunna kikärtorna i en kastrull med vatten,1 tsk bakpulver och 1 skalad vitlöksklyfta. Koka ca 1 timme. Använd kokvattnet när du ska mixa hummusen.
446 kcal
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 35 g |
Kikärter à 380 g
|
1 förp |
---|---|
Ljus tahini
|
½ dl |
Citron, pressad saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Kallt vatten
|
½ dl |
Olivolja
|
3 msk |
Salladslökar
|
2 |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Stor mogen avokado
|
1 |
Svartpeppar
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
---|---|
Pistagenötter
|
½ dl |
2 dl | |
Färsk mynta
|
½ |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Flingsalt
|
|
Orientaliska tunnbröd
|