Grön avokadohummus och yoghurtdipp med tahini

Grön avokadohummus och yoghurtdipp med tahini

20 min
Buffé Förrätt Mellanmål
Slät, krämig och knallgrön avokadohummus med sval yoghurt och vacker topping. Perfekt till förrätt eller som tillbehör, t ex till grillat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gron-avokadohummus--och-yoghurtdipp/

Gör så här

  • Häll av och skölj kikärtorna. Se tips.
  • Mixa tahini, pressad saft av ½ citron, salt och vitlök 1-2 min. Tillsätt kallt vatten under fortsatt mixning, tills tahinin blir krämig, ljus och fluffig.
  • Tillsätt kikärtor, 1 msk vatten och olivolja. Mixa till en slät hummus. Tillsätt mer vattnet om den är för tjock. Lägg över hummusen i en skål.
  • Strimla löken och grovhacka koriandern .Lägg i en mixerbunke. Tillsätt avokado och pressad saft av ½ citron. Mixa till en slät kräm och blanda med hummusen. Smaka av med salt och peppar.
  • Kärna ur och skiva jalapeño. Grovhacka nötterna.
  • Bred ut yoghurten på ett fat och skeda över avokadohummusen. Toppa med nötter, myntablad och jalapeños. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  • Servera med libabröd.
Klart!

För en ännu slätare hummus - Lägg de konserverade avrunna kikärtorna i en kastrull med vatten,1 tsk bakpulver och 1 skalad vitlöksklyfta. Koka ca 1 timme. Använd kokvattnet när du ska mixa hummusen.

Energi:

446 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Kikärter à 380 g
1 förp
Ljus tahini
½ dl
Citron, pressad saft
1
Salt
½ tsk
Vitlöksklyfta
1
Kallt vatten
½ dl
Olivolja
3 msk
Salladslökar
2
Färsk koriander
1 kruka
Stor mogen avokado
1
Svartpeppar
Färsk grön jalapeño
1
Pistagenötter
½ dl
2 dl
Färsk mynta
½
Kallpressad olivolja
1 msk
Flingsalt
Orientaliska tunnbröd