Grön avokadohummus och yoghurtdipp med tahini
20 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Mellanmål
Tillbehör
•
Slät, krämig och knallgrön avokadohummus med sval yoghurt och vacker topping. Perfekt till förrätt eller som tillbehör, t ex till grillat.
Ingredienser
|
Kikärter à 380 g
|
1 förp |
|---|---|
|
Ljus tahini
|
½ dl |
|
Citron, pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Kallt vatten
|
½ dl |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salladslökar
|
2 |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Stor mogen avokado
|
1 |
|
Svartpeppar
|
|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
|---|---|
|
Pistagenötter
|
½ dl |
| 2 dl | |
|
Färsk mynta
|
½ |
|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
|
|
Libabröd
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För en ännu slätare hummus - Lägg de konserverade avrunna kikärtorna i en kastrull med vatten,1 tsk bakpulver och 1 skalad vitlöksklyfta. Koka ca 1 timme. Använd kokvattnet när du ska mixa hummusen.
Näringsvärden, per port
Energi:
432 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 10,8 % | 11,5 g |
| Fett: | 73,1 % | 35,7 g |
| Kolhydrater: | 16,1 % | 17,1 g |