Grits
45 min
Brunch
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Grits är en krämig majsgröt som vi har smaksatt med riven cheddar och smör. Den här är toppad med vitlök- och jalapeñostekta räkor. Underbart gott! Grits kan du äta till både till frukost, förrätt eller som varmrätt. Detta recept är beräknat till fyra varmrättsportioner.
Ingredienser
Grits:
5 dl | |
Kycklingbuljong
|
5 dl |
Majsmjöl
|
2½ dl |
50 g | |
150 g |
Räkor:
Vannameiräkor, tinade
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färska gröna jalapeño
|
2 |
Salladslök
|
1 knippe |
25 g | |
Chili flakes
|
1 tsk |
Gör så här
Grits:
Räkor:
Näringsvärden, per portion
Energi:
600 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 34 g |

