Grits

45 min Brunch Förrätt Huvudrätt
Grits

Grits är en krämig majsgröt som vi har smaksatt med riven cheddar och smör. Den här är toppad med vitlök- och jalapeñostekta räkor. Underbart gott! Grits kan du äta till både till frukost, förrätt eller som varmrätt. Detta recept är beräknat till fyra varmrättsportioner.

Ingredienser

Grits:

5 dl
Kycklingbuljong
5 dl
Majsmjöl
2½ dl
50 g
150 g

Räkor:

Vannameiräkor, tinade
500 g
Vitlöksklyftor
3
Färska gröna jalapeño
2
Salladslök
1 knippe
25 g
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

Grits:

  • Koka upp mjölk och kycklingbuljong.
  • Tillsätt majsmjöl och sjud ca 20 min under omrörning. Rör ner smör och ost. Ställ åt sidan.

Räkor:

  • Skala och finhacka vitlöken. Strimla jalapeño och salladslök.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek räkorna tills de blir rosa. Tillsätt vitlök och jalapeño. Stek ca 2 min.
  • Toppa grits med räkor, salladslök och chili flakes.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

600 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/grits/