Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

35 min
Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

Sätt medelhavsmak på bruschettan med grillad paprika, basilika och KESO® Cottage cheese smaksatt med hummus. Har du kniven på strupen kan du köpa färdigmarinerade grillade paprikor på burk. Då blir snittarna klara på några minuter.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

Ingredienser

Stor gul paprika
1
Stor röd paprika
1
Olivolja
½ msk
Surdegsbröd
4 skivor
150 g
Finhackad, färsk gräslök
1 msk
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på grillfunktionen och maxvärme.
  • Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåtspapper, rosta ca 20 min, tills de är svarta. Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna.
  • Dra loss det svarta skalet, skär bort toppen och skrapa ur kärnorna. Strimla paprikorna och blanda med olja. Smaka av med salt och peppar.
  • Plocka bladen av basilikan.
  • Grilla eller stek brödet, lägg på ett lager med cottage cheese och toppa med paprika, gräslök samt basilika.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/grillat-surdegsbrod-med-cottage-cheese-och-marinerad-paprika/