Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp
1 tim 20 min
Huvudrätt
•
Härligt kryddig kyckling serveras med med gyllene ris, granatäpple, örter och pinjenötter. Om tid finns - gör en het zugh till yoghurtdippen. Grilla gärna kycklingen på kolgrill för extra god smak.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
3 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Harissa
|
1 msk |
|
Sumak, eller citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Pilaffris:
|
Basmatiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Schalottenlök
|
1 |
| ½ dl | |
|
Kumminfrön
|
1 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Hönsbuljong
|
6 dl |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Rostade pinjenötter
|
50 g |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Gör så här
Pilaffris:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Zhug är er het örtröra från mellanöstern. Toppa gärna yoghurten med denna: 1 vitlöksklyfta 1 färsk grön chili, skivad 1 kruka färsk koriander, hackad 2 msk olivolja 1 msk sherryvinäger 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 0.5 tsk salt Mixa eller mortla alla ingredienser till en grön röra.
Näringsvärden, per port
Energi:
728 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 19,8 % | 35,4 g |
| Fett: | 47,4 % | 39 g |
| Kolhydrater: | 32,8 % | 58,8 g |