Grillade grönsaker med solrosröra

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillade grönsaker med solrosröra

Grillade grönsaker tillsammans med rostade solrosfrön som ger fin smak till röran.

Ingredienser

Solrorsröra:

300 g
Paprika
½
Finhackad färsk koriander
2 msk
Tahini
2 msk
Solroskärnor
3 msk

Grillade grönsaksspett:

Liten fänkål
½
Gul paprika
½
Körsbärstomater
6
Zucchini
½
Champinjoner
4

Gör så här

  • Kärna ur och tärna paprikan. Blanda med cottage cheese, koriander och tahini.
  • Rosta solrosfröna i en torr varm stekpanna tills de fått lite färg. Blanda ner 2 msk solrosfrön i röran.
  • Skär fänkålen i bitar och koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min.
  • Trä upp grönsaker och svamp på blötlagda träspett och grilla dem runtom över glöd 4-5 min.
  • Servera röran till de grillade grönsaksspetten.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl grönsaksspett

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/grillade-gronsaker-med-solrosrora/