Grillad karré med färskpotatissallad

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillad karré med färskpotatissallad

Potatissalladen får sommarsmak av rädisor och ost. Koka färskpotatisen och grilla sedan köttet.

Ingredienser

Fläskkarré
600 g
Olja
1 msk
Soja
1 msk
Hackad färsk timjan
1 msk
Hackad färsk rosmarin
1 msk

Färskpotatissallad:

Färskpotatis
1 kg
Färsk lök
50 g
Rädisor
1 knippe
2 dl
2 dl
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka färskpotatisen och låt den svalna.
  • Skiva lök och rädisor. Skär potatisen i bitar och lägg på ett fat. Strö över lök och rädisor.
  • Blanda gräddfil, ost och peppar. Klicka hälften av såsen över potatisen.
  • Pensla köttet med olja och soja. Grilla över glöd ca 3 min per sida. Strö över örtkryddorna.
  • Servera köttet med potatissallad och resten av såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

565 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/grillad-karre-med-farskpotatissallad/