Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Grillade skivor av fläskfilé som du serverar med grönsaksbulgur och god sås. Vänd ner ruccola i bulgurn precis innan servering och servera med chilibearnaise.

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Paprikapulver
½ tsk
Chilibearnaisesås
2 dl

Grönsaksbulgur:

Bulgur
2 dl
Zucchini
1
Champinjoner
150 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Rucola
60 g

Gör så här

  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela zucchinin på längden och skär grova bitar. Skölj och skiva champinjonerna.
  • Fräs zucchinin och champinjonerna i smör-&rapsolja i en stekpanna, strö över salt och peppar och vänd ner bulgur.
  • Putsa och skär fläskfilén i ca 1½ cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet samt strö över paprikapulver.
  • Grilla eller stek köttskivorna, ca 3 min på varje sida.
  • Vänd ner rucolan i bulgurn precis innan servering.
  • Servera kött och bulgur med chilibearnaise.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

657 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,6 g
Protein: 23,6 % 38,1 g
Fett: 59,2 % 44 g
Kolhydrater: 17,2 % 27,9 g
https://www.arla.se/recept/grillad-flaskfile-med-gronsaksbulgur-och-chilibearnaise/