Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

Betyg

(0 st)

Tunna, fina skivor av flankstek som du grillar eller steker och serverar på tortillabröd med sallad och chilibearnaise. Snabbt, gott och enkelt att laga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g flankstek
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl chilibearnaisesås

Sallad:

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 burk majs à 150 g
  • 1 burk blandade bönor à 400 g
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 60 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med salladen. Dela tomaterna. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj majs och bönor. Blanda tomater, lök, majs, bönor och olivolja i en skål, strö över saltet och pepparn och vänd ner grönsalladen. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida, låt vila ca 5 min. Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen på tortilla bröd med skivat kött och chilibearnaise.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 715 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem