Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Tunna, fina skivor av flankstek som du grillar eller steker och serverar på tortillabröd med sallad och chilibearnaise. Snabbt, gott och enkelt att laga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g flankstek
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl chilibearnaisesås

Sallad:

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 burk majs à 150 g
  • 1 burk blandade bönor à 400 g
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 60 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med salladen. Dela tomaterna. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj majs och bönor. Blanda tomater, lök, majs, bönor och olivolja i en skål, strö över saltet och pepparn och vänd ner grönsalladen. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida, låt vila ca 5 min. Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen på tortilla bröd med skivat kött och chilibearnaise.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 715 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem