Grillad fisk med kryddsmör

Grillad fisk med kryddsmör

30 min Huvudrätt
Underbart god, grillad hel fisk. Smör som vispas och kryddas med oregano och sambal ger fisken ny spännande smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Riv lite skal från citronen till smöret. Skär den sedan i skivor.
  • Vispa smöret till kryddsmöret luftigt med elvisp. Rör i kryddor och citronskal.
  • Rensa och skölj fisken. Salta inuti och utanpå. Pensla utsidan med smält smör.
  • Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop.
  • Grilla över glöd 5–7 min per sida. Servera med kryddsmöret.
Klart!
Tips:

Regnbågslaxen kan bytas ut mot abborre.

Energi:

430 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 33 g
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

Ingredienser

Regnbågslaxar
4
Citron
1
Salt
1 tsk
1 msk
Kryddsmör:
75 g
Torkad oregano
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Flingsalt
½ tsk