Grillad fisk med ingefärssås

Grillad fisk med ingefärssås

30 min Huvudrätt
Till den nygrillade fisken är det gott med en kall och kryddig sås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Pensla fiskfiléerna med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla fisken över glöd eller i grillpanna 1 ½ - 2 min per sida.
  • Skiva löken tunt och skär cocktailtomaterna i halvor. Blanda lök och tomat, strö över lite flingsalt.
  • Servera fisken med såsen, tomatsalladen och nykokt färskpotatis.
Klart!
Energi:

370 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färska lökar
2
Cocktailtomater
250 g
Flingsalt
Sås:
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm