Grillad fisk med ingefärssås

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Grillad fisk med ingefärssås

Till den nygrillade fisken är det gott med en kall och kryddig sås.

Ingredienser

Torskfilé
600 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färska lökar
2
Cocktailtomater
250 g
Flingsalt

Sås:

2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Pensla fiskfiléerna med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla fisken över glöd eller i grillpanna 1 ½ - 2 min per sida.
  • Skiva löken tunt och skär cocktailtomaterna i halvor. Blanda lök och tomat, strö över lite flingsalt.
  • Servera fisken med såsen, tomatsalladen och nykokt färskpotatis.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

370 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/grillad-fisk-med-ingefarssas/