Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 liten rödlök
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1 huvud isbergssallad, ca 300 g
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Vinaigrette:

  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl bearnaisesås

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop vinaigretten. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan. Ansa och skär gurka, tomat och isberg i grova bitar på en rymlig skärbräda. Hacka allt fint. Strö över lök. Ringla över vinaigretten. Blanda smör-&rapsolja, dragon, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Grilla eller stek kycklingen ca 5 min på varje sida. Servera med sallad och béarnaisesås.

Tips:

Har du ingen stor skärbräda går det bra att hacka grönsakerna i små bitar och blanda!

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem