Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Betyg

(34 st)

Härlig dragonkyckling med klassiska, enkla råvaror blir till en smakrik och spännande rätt. Hacka ihop ingredienserna till salladen på en stor skärbräda innan de blandas med vinaigretten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 liten rödlök
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1 huvud isbergssallad, ca 300 g
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Vinaigrette:

  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl bearnaisesås

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop vinaigretten. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan. Ansa och skär gurka, tomat och isberg i grova bitar på en rymlig skärbräda. Hacka allt fint. Strö över lök. Ringla över vinaigretten. Blanda smör-&rapsolja, dragon, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Grilla eller stek kycklingen ca 5 min på varje sida. Servera med sallad och béarnaisesås.

Tips:

Har du ingen stor skärbräda går det bra att hacka grönsakerna i små bitar och blanda!

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem