Grillad brie med frukt och nötter
40 min
•
En lyxig för- eller efterrätt att dela vid bordet. Brieosten blir ljuvligt krämig när den får vila i folie efter tillagningen och med frukt, bär, nötter och en skvätt honung blir det en kombination av sött, salt och krämigt som är svårslagen. Du kan enkelt byta ut både frukt och nötter mot det du har hemma eller det som är i säsong.
Ingredienser
|
Falbygdens ® Brie du grand père
|
500 g |
|---|---|
|
Nektariner eller plommon
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Pistagenötter
|
½ dl |
|
Hallon
|
1 dl |
|
Vindruvor
|
100 g |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Färsk timjan
|
1 kvist |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
417 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 16,1 % | 16,5 g |
| Fett: | 71,1 % | 33,6 g |
| Kolhydrater: | 12,8 % | 13,1 g |